| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Pierś z indyka faszerowana szpinakiem |  
	 |  
		Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: szpinak - może być mrożony - 300 gramów 
 
cebula - 1 sztuka 
 
oliwa z oliwek lub olej słonecznikowy - 50 mililitrów 
 
orzechy pini - 20 gramów 
 
suszone pomidory - 50 gramów 
 
gałka muszkatołowa - 1 szczypta 
 
Fix Soczysty kurczak w czosnku i ziołach Knorr - 1 sztuka 
 
pierś z indyka - 1 sztuka - 1,5 kilograma 
 
Sos w torebce Do pieczeni ciemny Knorr - 1 sztuka 
 
śmietana - 100 mililitrów
 
  |  
	Opis przygotowania: Rozmroź szpinak i odciśnij sok. Pokrój cebulkę w drobną kosteczkę, podsmaż na oliwie, dodaj orzeszki piniowe, lekko zarumień, dodaj szpinak i pokrojone w kosteczkę suszone pomidory. 
Dopraw szpinak do smaku odrobiną gałki muszkatołowej i jedną łyżeczka Fixu KNORR Danie na Dziś Soczysty kurczak w czosnku i ziołach z torebką do pieczenia. 
Zrób w piersi indyka nacięcie i umieść tam farsz, a następnie pierś dokładnie obtocz w Fixie. 
Umieść całość w załączonej torebce, zamknij klipsem, piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200*C przez około 50 minut. Rozerwij pod koniec pieczenia torebkę, aby pierś z indyka lekko się zarumieniła. 
Przelej na patelnię sos powstały podczas pieczenia, dodaj do niego Sos do pieczeni ciemny KNORR i śmietanę, następnie całość doprowadź do wrzenia. 
Podawaj indyka pokrojonego na porcje i polanego sosem. |  
	 |  
		 |  
	| Przepis został dodany przez:  mlynek |  	| Przepis czytano już 4767 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
  
  
Wasze komentarze  
	
  		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |