|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Krewetki na avocado w sosie jogurtowo-ogórkowym z curry |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: * 80 g świeżego ogórka
* 1 szt. dojrzałego avocado
* 300 ml jogurtu naturalnego 0%
* 1 łyżeczka łagodnego curry
* 12 szt. krewetek 16/20 (Black Tiger) parzone, bez pancerza
* 1 mały pęczek koperku (20 g)
* cukier (szczypta) do smaku, pieprz grubo zmielony do smaku, sól do smaku, papryka słodka w proszku (szczypta)
|
Opis przygotowania: Ogórek, ½ obranego avocado i ½ pęczka koperku rozdrobnić w naczyniu miksującym; Czas 3 sekundy; tryb Turbo (3 naciśnięcia turbo po 1 sekundzie); Nałożyć motylek, dodać jogurt i doprawić cukrem, solą i pieprzem do smaku doprowadzić do wrzenia; Czas 4 minuty; temperatura Varoma; obroty:1; Dodać rozmrożone krewetki, nie wyjmując motylka zagotować; Czas 2 min; temperatura Varoma; obroty: 1; Ułożyć krewetki na plastrach avocado, polać sosem, posypać koperkiem i curry, brzegi talerza udekorować słodką papryką. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 5702 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|