Roladki serowe |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: # 12 cienkich plastrów żółtego serapodłużnego bez dziur (np Gouda, Edamski, Morski)
# 12 cienkich plastrów sznki gotowanej (mniej więcej wielkości plastrów sera)
# 300g twarożku naturalnego lub dowolnego(wg uznania)
# zioła prowansalskie
# szczypiorek
# oliwki
# papryka czerwona
# sól ziołowa
# pieprz(najlepiej świeżo zmielony)
# wykałączki:)
|
Opis przygotowania: Twarożek wymieszac z ziołami prowansalskimi i solą ziołowa, pieprzem (wg smaku) dodac posiekany szczypiorek (lub co innego co akurat lubimy). Na każdym plastrze sera ułożyc plaster szynki, posmarowac masa z twarożku i zawinąc roladkę. Tak powstałą roladkę przekroic na pół i w srodek wkłuc wykałaczkę, udekorowac oliwkami i kawałkami papryki. Do dekoracji można użyc tez marynowanych pieczarek. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 4934 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |