przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Cisto Raffaello

Poziom: łatwy
Czas: 50 min.
Porcji: 10
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
duże opakowanie wiórek kokosowych
1 duża śmietana kremówka
czekolada biała
polewa na gorąco rozpuszczana - biała
Biszkopt :
4 jaka
1 łyzka octu
z łyżka proszku
5 łyzek mąki
4 łyzeczki cukru

Opis przygotowania:
Biszkopt :
białka ubić z cukrem , żółtka wymieszać z proszkiem i octem aż zacznie się penić - dodać do białek. Dodać mąkę.
Piec około 30-40 minut w temp 170 stopni .
Masa :
śmietana , czekolada , wiórki , polewa wszytsko podgrzewany .Gdy się rozpuści dodać wiórki .
Na biszkopt położyć masę i udekorować bita śmietaną .
Opis / Uwagi:
Prosty przepis na biszkopt , który zawsze wychodzi . MOżna zamiast mąki dodać tyle maso wiórek lub zmielonych orzechów plus 1 łyżka mąki .Wychodzą wtey ciennkie .
Przepis został dodany przez:  aniesie27
Przepis czytano już 3461 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin