| Biszkopt czekoladowy-szybki | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 60 min.
 Porcji: 10
 Głosów: 0Ocena: 0.00
225g masła lub margaryna ale tylko mleczna ,
 225 g cukru , 4 średnie jaja ,175 g mąki pszennej, półtorej łyżeczki proszku do pieczenia, 50 g gorzkiego kakao , łyżkę ciepłej wody
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Wymieszaj maso z cukrem na lekkę i puszystą masę.Stopniowo dodawaj po 1 jajku / jajka muszą mieć tem pokojową / ,połowę mąki przesiej do masy ,proszek i sól, kakao -wymieszaj składniki drewnianą łyżką.Przesiej resztę mąki i wymieszaj ,dodaj wody gdy masa jest za gęsta . Czasem można dodać o 2-3 łyżki mąki mniej .
 Piec 25 -30 minut tep 180 oC , Po ostygnięciu polać delikatnie polewą .
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Gdy pieczemy ciasto nie wolno otwierać piekarnika , bo opadnie i zrobi się zakalec. 
Jaja muszą mieć temp pokojową .
 | 
		|  | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  aniesie27 | 
	| Przepis czytano już 4765 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |