Barszcz czerwony |
|
Poziom: łatwy Czas: 90 min. Porcji: 10 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 kg wędzonych kości wieprzowych
słoik zakwasu z buraczków
listek laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego
ząbek czosnku
majeranek
cukier
sól
pieprz
|
Opis przygotowania: 1 . Wędzone kości zalej w rondlu wodą , ugotuj wywar około 1 godziny . Odcedź na sicie do dużego garnka .
2 . Zakwas z buraczków połącz z litrem przegotowanej wody . Wlej do ugotowanego wywaru . Dodaj listek laurowy , ziarna ziela angielskiego , obrany czosnek , przypraw do smaku cukrem , solą i pieprzem . Zagotuj . Posyp majerankiem . |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: natalina4 |
Przepis czytano już 4692 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |