przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Babeczki z budyniem i owocami

Poziom: średni
Czas: 15 min.
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
2 szklanki mąki krupczatki
1/3 szklanki cukru pudru
200 g masła, zimnego
2 żółtka

Opis przygotowania:
Składniki ciasta posiekać nożem, szybko zagnieść, owinąć folią, włożyć do lodówki na 30 minut.

Ciastem wylepić około 20 foremek do babeczek, wysmarowanych uprzednio tłuszczem (najlepiej roztopić tłuszcz i dokładnie wysmarować pędzelkiem każdą z foremek). Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC.

Masa budyniowa:

ugotować budynie z połowy ilości mleka zalecanego na opakowaniu. Jeszcze ciepłym budyniem napełnić babeczki.

Udekorować owocami.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis został dodany przez:  jula9124
Przepis czytano już 3984 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin