Panna Cotta z granatem |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 2 łyżeczki żelatyny w proszku
4 łyżeczki ciepłej wody
60 ml soku z granatu
2 łyżki cukru
2 szklanki śmietany 30%
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 szklanki wiórków kokosowych
|
Opis przygotowania: 1 . Przygotuj galaretkę : do filiżanki wsyp łyżeczkę żelatyny i wymieszaj z 2 łyżeczkami ciepłej wody . Odstaw na 5 minut . Do rondelka wlej sok z granatu , dodaj cukier . Całość podgrzej na małym ogniu . Cały czas mieszając dodaj żelatynę i mieszaj aż całkowicie się rozpuści . Galaretkę wlej do 4 natłuszczonych filiżanek . Odstaw do zastygnięcia .
2 . Do szklanki wsyp resztę żelatyny i wymieszaj z wodą . Odstaw na 5 minut . Do rondelka wlej śmietanę , cukier puder i wiórki kokosowe . Zmiksuj i dodaj rozpuszczoną żelatynę . Następnie na małym ogniu mieszaj , aż żelatyna całkowicie rozpuści się w gorącej śmietanie . Ostudź i wlej do filiżanek na zastygniętą galaretkę . Pannę Cottę wstaw na około 3 godziny do lodówki . |
|
Sposób przygotowania: Na parze |
|
Przepis został dodany przez: natalina4 |
Przepis czytano już 4384 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |