przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kotlet schabowy w mleku i cebuli *

Poziom: średni
Czas: ponad 2 godz.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
 1 kg dobrej jakości wieprzowiny (na 4 kotlety)
 1 l mleka
 2 cebule
 2 jaja
 bułka tarta
 sól i pieprz
 smalec do smażenia

Opis przygotowania:
Wieprzowinę pokroić na 4 grube kotlety. Każdy z nich rozbić dokładnie na dość duże kotlety; żyłki i włókna tłuszczu w środku kotletów ponacinać nożem, co zapobiegnie zwijaniu się kotletów podczas smażenia. Do mleka włożyć pokrojoną w pióra cebulę. Dosypać sól i pieprz. Włożyć mięso. Moczyć wieprzowinę w mleku 2-3 godziny. Następnie odsączyć. Smalec rozgrzać na patelni. Kotlety panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto. Podawać z tłuczonymi ziemniakami z cebulką
Przepis został dodany przez:  adam
Przepis czytano już 7406 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin