Kotlet schabowy w mleku i cebuli * |
|
Poziom: średni Czas: ponad 2 godz. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 kg dobrej jakości wieprzowiny (na 4 kotlety)
1 l mleka
2 cebule
2 jaja
bułka tarta
sól i pieprz
smalec do smażenia
|
Opis przygotowania: Wieprzowinę pokroić na 4 grube kotlety. Każdy z nich rozbić dokładnie na dość duże kotlety; żyłki i włókna tłuszczu w środku kotletów ponacinać nożem, co zapobiegnie zwijaniu się kotletów podczas smażenia. Do mleka włożyć pokrojoną w pióra cebulę. Dosypać sól i pieprz. Włożyć mięso. Moczyć wieprzowinę w mleku 2-3 godziny. Następnie odsączyć. Smalec rozgrzać na patelni. Kotlety panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto. Podawać z tłuczonymi ziemniakami z cebulką |
|
|
Przepis został dodany przez: adam |
Przepis czytano już 7406 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |