przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Muffinki brownies


Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki na 4 porcje:
MUFFINY:

20 dag ciemnej czekolady Toblerone + 35 g batonika Daim do nadziania

10 dag miękkiego masła

4 jajka

10 dag drobnego cukru pudru

3 łyżki mąki
MUS:

karmelowy batonik Daim 56 g

5 dag serka mascarpone

5 dag kremowego serka typu Philadelphia

Opis przygotowania:
Przygotowanie:
Rozkrusz czekoladę Toblerone i stop w kąpieli wodnej, ucierając z masłem. Jajka zmiksuj z cukrem
na puch, delikatnie połącz z przesianą mąką i ostudzoną masą czekoladową. Blachę do muffinek wyłóż papilotkami. Napełnij je do połowy ciastem, do każdej włóż fragmenty pokruszonego wcześniej batonika Daim i dopełnij ciastem do 3/4 wysokości papilotek. Piecz 15 min w piekarniku rozgrzanym wcześniej do temp. 220°C. Przygotuj mus: pokruszony batonik Daim stop w kąpieli wodnej. Oba serki utrzyj dokładnie ze sobą, a następnie zmiksuje z ostudzoną masą karmelowo-czekoladową z batonika Daim. Mus przełóż do szprycy z gwiaździstą końcówką i wyciśnij na ostudzone muffiny.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 4277 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 2)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a flypr

Dodał/a flypr






Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin