przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Lekkie bezglutenowe spaghetti z pieczarkami, jabłuszkami kaparowymi i płatkami czosnku


Poziom: łatwy
Czas: 20 min.
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
" 200 g makaronu spaghetti bezglutenowego 3Pauly
" 250 g pieczarek
" 1 cebula
" 2 ząbki czosnku ( jeden do sosu a drugi do starcia na płatki i posypania gotowego dania )
" 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
" 300 ml passaty pomidorowej
" 6 jabłuszek kaparowych ( plus ewentualnie dodatkowe szt do ozdoby )
" Suszona lub świeża bazylia - pół łyżeczki
" Suszony lub świeży majeranek - łyżeczka
" parmezan do posypania
" pieprz
" sól

Opis przygotowania:
Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę, posolić i krótko podsmażyć na średnim ogniu. Dodać passatę, pokrojone w plasterki Jabłuszka kaparowe oraz ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia, dodać zioła i dusić na małym ogniu ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Bezglutenowy makaron 3pauly ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Pozostały ząbek czosnku zetrzeć na szatkownicy w cieniutkie płatki. Makaron wyłożyć na talerz, polać sosem, oprószyć parmezanem i kilkoma płatkami czosnkowymi, przyozdobić jabłuszkami kaparowymi i gotowe!

Smacznego

ucztawloska.blogspot.com
Opis / Uwagi:
bezgutrenowe
Przepis został dodany przez:  mniam
Przepis czytano już 3433 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin