Delikatny łosoś z rusztu z feerią grillowanych warzyw |
|
Poziom: średni Czas: 50 min. Porcji: 2 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 torebka Ryżu Parboiled marki Britta
2 filety z łososia
1 mała cukinia
1 mały bakłażan
1 żółta papryka
1 czerwona papryka
1 cytryna
100 ml oliwy z oliwek
gałązki tymianku
sól i pieprz do smaku
|
Opis przygotowania: Warzywa pokrój w plastry o grubości około 0,5 cm. Posól je delikatnie, natrzyj oliwą i posyp posiekanym tymiankiem. Odstaw na około 10-15 minut. Ryż Parboiled marki Britta ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Łososia przypraw solą i pieprzem do smaku, a następnie smaż go ok. 4 minuty z każdej strony. Zamarynowane wcześniej warzywa smaż na patelni grillowej ok. 2-3 minuty z każdej strony tak, aby uzyskać na skórce delikatną, ozdobną krateczkę. Usmażonego łososia podaj z Ryżem Parboiled marki Britta oraz grillowanymi warzywami. Udekoruj listkami tymianku. |
|
Opis / Uwagi: Składniki na 2 porcje. |
|
Region: Pozostałe |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 3700 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |