przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Naturalnie i zdrowo  Chrupiące prażone domowe musli witaminowe z puffingowanymi jagodami goji i puffingowanymi wiśniami


Poziom: b. łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 10
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki:
2 szklanki płatków owsianych
1 szklanka płatków orkiszowych
1 szklanka różnych orzechów (np.laskowe, nerkowce, włoskie)
0,5 szklanki różnych łuskanych ziaren (np. dynia, słonecznik)
2 łyżki siemienia lnianego
2 łyżki sezamu
3 łyżki płatków migdałowych
1,5 szklanki różnych suszonych lub ewentualnie kandyzowanych owoców (np. morele, daktyle, rodzynki, żurawina)
1 opakowanie puffingowanych jagód goji Puffins
1 opakowanie puffingowanych wiśni Puffins

Opis przygotowania:
Przygotowanie:

Orzechy podzielić na dwie części, połowę posiekać niezbyt drobno. Płatki, nasiona, orzechy i migdały wysypać do dużej miski lub garnka i wymieszać. Całość podzielić na dwie części i prażyć jedną po drugiej na suchej patelni przez ok 10 - 15 minut. (można prażyć całość na raz, ale do tego potrzebna jest bardzo duża patelnia). Całość odstawić do przestudzenia. W tym czasie większe suszone owoce (np. morele czy daktyle) pokroić na mniejsze części. Przygotowane owoce, puffingowane* jagody goji i puffingowane* wiśnie dokładnie wymieszać z ostudzoną uprażoną mieszanką płatków, orzechów i nasion. Gotowe! Smacznego!

Porada: Musli przesypać do metalowej puszki lub słoika i przechowywać szczelnie zamknięte chroniąc je przed wilgocią.

Puffins.co
Przepis został dodany przez:  mniam
Przepis czytano już 3179 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin