Penne Volcano przepis |
|
Poziom: łatwy Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 400 g makaronu rurka skośna Arrighi
50g kaparów Ponti
3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine Olitalia
1 papryczka peperoncino (posiekane)
1 gałązka posiekanego rozmarynu
1 puszka krojonych pomidorów Valfrutta 400g
80 g tartego sera Pecorino
świeża bazylia
sól i pieprz
|
Opis przygotowania: Ugotuj makaron al dente. Na oliwe zeszklij kapary i posiekaną papryczkę peperoncino z rozmarynem. Dodaj pomidory krojone, dopraw solą i pieprzem i duś kilka minut. Sos wymieszaj z ugotowanym makaronem, bazylią i połową Pecolino. Podawaj udekorowane bazylią i posypane pozostałym Pecorino. |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 2930 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |