| Jajka faszerowane serkiem Cremetta marki Lactima | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyPorcji:  2Głosów: 0Ocena: 0.00
2 opakowania śmietankowego serka twarogowego Cremetta w kubeczku 100 g
 4 jajka
 łyżka majonezu
 sól
 pieprz
 do dekoracji : marchewka oraz pieprz w ziarenkach
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Jajka ugotuj na twardo. Obierz je ze skorupki i utnij górę na 1/3 wysokości. Następnie wyciągnij żółtka i przełóż je do miseczki. Dodaj serek Cremetta i majonez. Dopraw solą oraz pieprzem. Dokładnie połącz ze sobą składniki uzyskując jednolitą masę. Każde jajko nafaszeruj pastą. Odciętą górę jajka połóż na pastę. Wciśnij delikatnie po 2 ziarenka pieprzu jako oczy. Z marchewki wytnij trójkąciki i włóż  je do pasty tak, aby tworzyły dzióbek oraz pod jajko jako łapki.
 
 Smacznego!
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  flypr | 
	| Przepis czytano już 4063 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |