przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pulpeciki z pesto


Poziom: średni
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki dla 4 osób:
" 4 łyżki pesto z bazylią Grand'Italia
" 1 jajko
" 1 drobno pokrojona szalotka
" 300 g mielonej wołowiny
" 1 łyżka bułki tartej
" sól i pieprz do smaku
" oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
" łyżka masła

Opis przygotowania:
Zmieszaj mięso z cebulką, pesto, jajkiem i bułką tartą. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Usmaż pulpeciki na patelni na oliwe z oliwek z masłem, przewracając je aby zarumieniły się z wszystkich stron. Odsącz nadmiar tłuszczu na papierze kuchennym przed podaniem.
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 2590 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin