Pulpeciki z pesto |
|
Poziom: średni Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki dla 4 osób:
" 4 łyżki pesto z bazylią Grand'Italia
" 1 jajko
" 1 drobno pokrojona szalotka
" 300 g mielonej wołowiny
" 1 łyżka bułki tartej
" sól i pieprz do smaku
" oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
" łyżka masła
|
Opis przygotowania: Zmieszaj mięso z cebulką, pesto, jajkiem i bułką tartą. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Usmaż pulpeciki na patelni na oliwe z oliwek z masłem, przewracając je aby zarumieniły się z wszystkich stron. Odsącz nadmiar tłuszczu na papierze kuchennym przed podaniem. |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 2590 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |