przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Grecki sos tzatziki


Poziom: b. łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki:
- jogurt typu greckiego naturalny Piątnica 150g 2 szt.
- ogórek świeży 300g
- koperek 1 średni pęczek
-czosnek 4 ząbki
- sól, pieprz, cukier do smaku

Opis przygotowania:
Ogórki umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce na grubym oczku. Posolić, wymieszać i odstawić na 15 minut. Gdy ogórki puszczą sok, dokładnie je odcisnąć i dodać do jogurtu, sok wylać. Dodać również pokrojony koperek, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz sól, pieprz i szczyptę cukru do smaku. Całość dokładnie wymieszać.
Smacznego!
Opis / Uwagi:
Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
Region:  Kuchnia grecka
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  redakcja
Przepis czytano już 3482 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*


reklama
Dodał/a ~kucharz dnia 2016-06-13 18:25:41

najbardziej mnie powaliło że musi to być z Piątnicy czyli z Lidla, a tzatziki jest z oregano a nie z koperkiem, czyli następny śledź po japońsku czy fasolka po bretońsku, to sa tzw wiejskie kompozycje, coś gdzies z byle czego, i szumna nazwa











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin