przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kotlety po kurpiowsku z Kiełbasą Podhalańską


Poziom: łatwy
Czas: 60 min.
Porcji: 3
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- Kiełbasa Podhalańska firmy Gzella 200g
- schab bez kości firmy Gzella 600g
- imbir świeży tarty 1 łyżeczka
- sól, pieprz do smaku
- mąka
- jajko 1 sztuka
- bułka tarta 2 szklanki
- sezam 1 szklanka
- płatki migdałowe 1 szklanka
- dynia łuskana 1 szklanka
- słonecznik łuskany 1 szklanka
- olej rzepakowy do smażenia
- masło 1 łyżka

Opis przygotowania:
Schab pokroić na 4 równe porcje, rozbić tłuczkiem i doprawić solą oraz pieprzem. Kiełbasę zmielić na maszynce, dodać imbir i dokładnie wymieszać.
Masę z kiełbasy rozprowadzić na rozbitych płatach schabu i zwinąć w rulony. Bułkę tartą wymieszać z ziarnami. Kotlety opanierować w mące, jajku i bułce tartej z ziarnami. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Kotlety pokroić w 2-cm plastry, na ich wierzch zetrzeć na tarce dobrze schłodzone masło.
Opis / Uwagi:
Przepis poleca Szef Kuchni Robert Muzyczka.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  redakcja
Przepis czytano już 3046 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin