Kiszka ziemniaczana z grzybami w śmietanie | 
	 | 
		  Poziom: średni Czas: 60 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: - Kiszka ziemniaczana firmy Gzella opakowanie 
- grzyby leśne   600g 
- cebula  3 średnie sztuki 
- olej  3 łyżki 
- śmietana kwaśna 18%  200 ml 
- śmietanka słodka 18%   200 ml 
- sos sojowy   1 łyżeczka 
- sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy do smaku 
- natka pietruszki
 
  | 
	Opis przygotowania: Oczyszczone grzyby wrzucić na gotującą i osoloną wodę. Gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty.  Następnie odcedzić i dokładnie przepłukać zimną wodą.  
Cebulę pokroić w grube piórka i zeszklić na oleju. Następnie dodać grzyby i całość chwilę poddusić. Obie śmietany połączyć ze sobą, dodać do grzybów, doprawić do smaku sosem sojowym i pozostałymi przyprawami. Wymieszać i doprowadzić do zagotowania często mieszając.  
Kiszkę ziemniaczaną wycisnąć z flaka i przełożyć do porcyjnych naczyń żaroodpornych. Zapiekać w piekarniku w 180°C przez 15-20 min. Po wyjęciu z piekarnika wyłożyć na talerz i polać gorącymi grzybami w śmietanie. Posypać posiekaną natką pietruszki.  
Smacznego! | 
	 | 
	Opis / Uwagi: Soczyste mięso i aromatyczne grzyby, do tego aksamitny sos grzybowy - pycha! | 
		 | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	 | 
	| Przepis został dodany przez:  redakcja | 
	| Przepis czytano już 3897 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |