| Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  b. łatwyCzas:  60 min.Porcji:  6Głosów: 0Ocena: 0.00
- Kiełbasa z czosnkiem niedźwiedzim Gzella      300 g
 - wieprzowina Gzella                                             400 g
 - fasola                                                                1 szklanka
 - kasza jęczmienna                                             1 szklanka
 - cebula                                                                        1 szt.
 - czosnek                                                              2-3 ząbki
 - włoszczyzna z kapustą                                        1 porcja
 - liść laurowy                                                                2 szt.
 - ziele angielskie                                            kilka ziarenek
 - sól, pieprz                                                           do smaku
 - utłuczone ziarna jałowca                                      1 łyżka
 - majeranek
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Umytą fasolę zalewamy 2 litrami przegotowanej wody i zostawiamy na noc. Następnego dnia dodajemy pokrojone w grubą kostkę mięso, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i utłoczone ziarna jałowca. Wszystko razem gotujemy.
 
 Kaszę myjemy, odsączamy i wsypujemy do wrzącej zupy. Zmniejszamy ogień i gotujemy około 30-40 minut. Obraną i umytą włoszczyznę drobno kroimy, cebulę przypiekamy, dodajemy do zupy razem z pokrojoną w plasterki Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim. Gotujemy kilkanaście minut. Gdy wszystkie składniki są miękkie, zupę doprawiamy majerankiem i czosnkiem z solą.
 
 Smacznego!
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Tradycyjna kuchnia Warmii i Mazur - po więcej zapraszamy na www.smakiregionu.pl
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  redakcja | 
	| Przepis czytano już 3468 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |