Ananasek |
|
Poziom: średni Głosów: 11 Ocena: 3.82 Składniki: ciasto biszkoptowe:
6 jajek
1 szkl. cukru
1 szkl. mąki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
masa budyniowa:
1 puszka ananasów
1 budy waniliowy
piana:
1/2 szkl. białek
1/2 szkl. cukru
15 dag wiórków kokosowych
|
Opis przygotowania: Ciasto biszkoptowe: białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wlać na formę i piec w temp. 160-180 st. C ok. 30-40 min.
Masa: z puszki ananasów odlać sok Ugotować na nim budyń. Owoce pokroić w kostkę, połączyć z budyniem i przestudzić.
Piana: białka ubić z cukrem, dodać kokos i lekko wymieszać.
Na upieczony biszkopt wyłożyć masę budyniową, a na nią pianę. Zapiec w gorącym piekarniku na złoty kolor w temp. 180 st. C. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 15034 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |