| Zupa krem z ciecierzycy marki Halina z chipsami bekonowymi | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  30 min.Głosów: 0Ocena: 0.00
"	1 szklanka ciecierzycy marki Halina
 "	2 średnie pietruszki
 "	1/5 selera (dużego)
 "	por (część biała)
 "	1 mleczko kokosowe
 "	23 ziemniaki
 "	1 opakowanie boczku (opcjonalnie)
 "	2 1/2 łyżki oleju
 "	11,3 litra bulionu warzywnego
 "	kumin (mielony)
 "	sezam czarny
 "	sól, pieprz
 "	natka pietruszki
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Wykonanie:
 1. Ciecierzycę marki Halina umyj, zalej wodą i zostaw przez noc do napęcznienia.
 2. Ciecierzycę ugotuj wg zaleceń producenta - nie odcedzaj wody, przyda się do zupy.
 3. Warzywa obierz, umyj i pokrój w kostkę.
 4. Patelnię lub garnek o grubym dnie rozgrzej, dodaj olej oraz warzywa. Całość smaż 57 minut często mieszając.
 5. Dodaj do warzyw ciecierzycę (z wodą), kumin (wg. preferencji). Całość gotuj 5 minut. Dolej do warzyw mleczko kokosowe i gotuj następne 2 minuty. Po tym czasie całość zmiksuj, dodaj tyle bulionu, aby uzyskać odpowiadającą gęstość zupy. Dopraw do smaku.
 6. Boczek zgrilluj, potnij na mniejsze kawałki. Przelej zupę do misek i podawaj z chipsami z boczku, czarnym sezamem oraz natką pietruszki.
 Smacznego!
 
 Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina zapraszamy na stronę: www.halina.eu
 | 
	|  | 
	| Region:  Pozostałe | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  flypr | 
	| Przepis czytano już 3142 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |