Fit brownie z czerwoną fasolą marki Halina |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: " 3 szklanki (250 ml) ugotowanej czerwonej fasoli marki Halina
" 3 bardzo dojrzałe banany
" 3 jajka L
" 1 szklanka (250 ml) kefiru naturalnego
" 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
" 1 łyżeczka sody oczyszczonej
" 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
" 1/2 łyżki cynamonu mielonego
" 3 łyżki kakao gorzkiego
" 1 szklanka (250 ml) mąki owsianej
" 68 łyżek erytrolu
" szczypta soli
|
Opis przygotowania: 1. Ugotowaną fasolę marki Halina wypłucz pod bieżącą wodą (bardzo dokładnie).
2. Fasolę, banany (obrane), jajka i kefir zmiksuj na bardzo gładki krem.
3. Dodaj kakao, kawę, cynamon, proszek do pieczenia, sodę, erytrol, sól oraz mąkę. Dokładnie wymieszaj.
4. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Boków nie smaruj, ani niczym nie posypuj.
5. Ciasto piecz w temp. 170°C z termoobiegiem ok. 3545 minut - do suchego patyczka.
6. Upieczone ciasto wyłóż na kratkę do ostudzenia.
7. Rozpuść czekoladę w gorącej kąpieli, dodaj olej oraz masło orzechowe. Wymieszaj. Polej przestudzoną, ale nadal płynną polewą, ozdób owocami. Odstaw do stężenia czekolady.
Smacznego! |
|
Opis / Uwagi: Fit brownie z czerwoną fasolą marki Halinato doskonała propozycja na prosty oraz pełen zdrowia deser. |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 2045 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |