przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ciasto biszkoptowo-orzechowe

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
iasto biszkoptowe:
6 jajek
1 szkl. cukru
1 szkl. mąki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Placek orzechowy:
25 dag posiekanych orzechów
25 dag cukru
7 białek
1 łyżka płynnego miodu
1 łyżka mąki
1 łyżka bułki tartej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
masa:
3 jajka
15 dag cukru
1 ˝ kostki masła
kawa rozpuszczalna / kakao

Opis przygotowania:
Ciasto biszkoptowe: białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wlać na formę i piec w temp. 160-180 st. C ok. 30-40 min. Przekroić na 2 krążki.
Placek: ubić masło z kawą. Jajka i cukier ubić na parze. Po wystudzeniu dodać do utartej masy i lekko wymieszać.
Na biszkopcie ułożyć masę, placek orzechowy, masę, biszkopt.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 6753 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin