| Zdrowy smak natury:  Sycący Krem z batatów i pieczonej papryki z pastą z pestkami słonecznika, suszonymi pomidorami i bazylią | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  40 min.Porcji:  4Głosów: 1Ocena: 5.00
Składniki dla 4 osób
 
 850 g czerwonej papryki (ok. 4-5 sztuk)
 1 duży batat lub 2 małe (200 g)
 1 łyżeczka octu balsamicznego
 2 opakowania pasty z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well
 sól
 300 ml przegotowanej wody
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Przygotowanie
 Papryki myjemy, rozcinamy na połówki, usuwamy gniazda nasienne, układamy na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy około 20 minut w temperaturze 220 st. C. Wyjmujemy i za pomocą noża szybko zdejmujemy oddzielające się skórki. Bataty gotujemy do miękkości, a następnie obieramy ze skórki. Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy pastę oraz ocet balsamiczny. Wszystko blendujemy na jednolitą masę i doprawiamy solą.
 Podajemy ze świeżym pieczywem.  Gotowe! Wszystkiego Smacznego!
 Well-well.eu
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: rem jest smakowitą propozycją zarówno dla miłośników tradycyjnej kuchni, jak i wegetarian oraz wegan.
 | 
		|  | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  mniam | 
	| Przepis czytano już 3042 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |