przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zdrowy smak natury: Sycący Krem z batatów i pieczonej papryki z pastą z pestkami słonecznika, suszonymi pomidorami i bazylią


Poziom: łatwy
Czas: 40 min.
Porcji: 4
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
Składniki dla 4 osób

850 g czerwonej papryki (ok. 4-5 sztuk)
1 duży batat lub 2 małe (200 g)
1 łyżeczka octu balsamicznego
2 opakowania pasty z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well
sól
300 ml przegotowanej wody

Opis przygotowania:
Przygotowanie
Papryki myjemy, rozcinamy na połówki, usuwamy gniazda nasienne, układamy na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy około 20 minut w temperaturze 220 st. C. Wyjmujemy i za pomocą noża szybko zdejmujemy oddzielające się skórki. Bataty gotujemy do miękkości, a następnie obieramy ze skórki. Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy pastę oraz ocet balsamiczny. Wszystko blendujemy na jednolitą masę i doprawiamy solą.
Podajemy ze świeżym pieczywem. Gotowe! Wszystkiego Smacznego!
Well-well.eu
Opis / Uwagi:
rem jest smakowitą propozycją zarówno dla miłośników tradycyjnej kuchni, jak i wegetarian oraz wegan.
Przepis został dodany przez:  mniam
Przepis czytano już 2368 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin