Oryginalna, sycąca sałatka z uszkami z pieczarkami, pomidorkami koktajlowymi, świeżym szpinakiem i talarkami z oliwek |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 20 min. Porcji: 2-3 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: Porcja na 2-3 os.
Składniki:
" Oliwki 20 szt.
" Świeży szpinak 1/2 opakowania
" Pomidorki koktajlowe 1 opakowanie
" Uszka z pieczarkami JAWO 1 op.
Sos:
" Oliwa z oliwek 150ml
" Musztarda 2 łyżki
" Ocet winny 50 ml
" Czosnek 2 ząbki
" Sól, pieprz do smaku
|
Opis przygotowania: Przygotowanie:
Uszka ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W tym czasie umyj liście szpinaku, pokrój pomidorki na połówki, a oliwki w talarki. Na duży płaski talerz wyłóż liście szpinaku, następnie na szpinak wyłóż ugotowane uszka, pomidorki i oliwki. W osobnym naczyniu przygotuj sos wymieszaj dokładnie wszystkie składniki sosu i polej nim ułożoną na talerzu sałatkę.
Wskazówka: Aby uzyskać jeszcze bardziej sycące danie, sałatkę można serwować z sosem śmietanowo-ziołowym, oprószoną tartym serem żółtym. jawo.pl Gotowe! Smacznego! |
|
|
Przepis został dodany przez: mniam |
Przepis czytano już 2372 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |