| Czerwona zupa z ryżem Basmati marki Britta | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  60 min.Porcji:  4Głosów: 0Ocena: 0.00
Składniki:
 · 200 g ryżu Basmati marki Britta
 · 250 g mielonej wołowiny
 · 4 średniej wielkości cebule
 · ząbek czosnku
 · łyżka oleju rzepakowego
 · litr przecieru pomidorowego
 · pół litra bulionu warzywnego
 · 2 łyżki kwaśnej śmietany
 · łyżeczka zmielonego kminku
 · liść laurowy
 · sól
 · pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Wykonanie:
 Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, następnie wrzucić je na rozgrzany olej. Dodać czosnek, mielone mięso i ryż. Smażyć cały czas mieszając. Dolać sok pomidorowy i wywar. Przyprawić listkiem laurowym i kminkiem. Gotować około 20 minut, można uzupełnić wodą. Doprawić do smaku solą, pieprzem lub innymi przyprawami według uznania. Zupę zdjąć z ognia i dodać śmietanę, dobrze wymieszać. Udekorować ziołami.
 Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitych i wszechstronnych produktów marki Britta zapraszamy na stronę: www.britta.pl oraz na fanpage: www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku.
 Producent: Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Foods Sp. k.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Czerwona zupa z ryżem Basmati marki Britta to idealna propozycja na pyszny oraz pełnowartościowy obiad.
 | 
		|  | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  flypr | 
	| Przepis czytano już 3377 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |