|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Przepis na aromatyczne pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z orzechami pekan serem pleśniowym i cebulką |
|
Poziom: b. łatwy Porcji: 3 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: Pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z cebulką, serem pleśniowym i orzechami pekan to wspaniały pomysł na oryginalne danie z wykorzystaniem tradycyjnych, dobrze znanych pierogów. Jest to szybka w przygotowaniu i naprawdę wyjątkowa potrawa, która wyśmienicie smakuje i pięknie prezentuje się na talerzu. Połączenie delikatnego ciasta, aromatycznych grzybów leśnych, kwaskowej kiszonej kapusty oraz wyrazistego w smaku sera pleśniowego i orzechów pekan, czynią z tej tradycyjnej staropolskiej potrawy wyjątkowe i efektowne danie. Pierogi można przygotować ręcznie, lub dla znacznej oszczędności czasu skorzystać z gotowych pierogów dostępnych w sklepie. Wybierając jednak gotowy produkt warto zwrócić uwagę na jego skład. Zawartość farszu powinna wynosić nie mniej niż 30%, najlepiej też, jeśli pierogi zostaną wykonane ręcznie wówczas mamy pewność, że będą takie jak domowe. W przepisie wykorzystano pierogi z kapustą i grzybami Jawo, są sprawdzone, godne zaufania - mają prosty skład, są ręcznie robione, bogato wypełnione dobrze przyprawionym farszem i nie zawierają konserwantów oraz dodatków chemicznych.
Porcja na 2-3 os.
Składniki:
" 1 opakowanie Pierogów z kapustą i grzybami JAWO
" Łyżka masła
" 1 mała cebulka
" Kilkanaście orzechów Pekan
" 150 g sera z niebieską pleśnią
|
Opis przygotowania: Przygotowanie:
Pierogi ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Pokrój drobno cebulkę i zeszklij na rozgrzanym na patelni maśle. Ugotowane pierogi odsącz z wody i smaż z każdej strony na złoty kolor. Rozdrobnij ser pleśniowy, posiekaj orzechy pekan i dodaj do pierogów. Podawaj, gdy pierogi będą mieć chrupiącą skórkę, a ser leciutko się roztopi.
Wskazówka:
Gotowe danie możesz posypać dodatkowo posiekanymi orzechami pekan
Smacznego!
jawo.pl |
|
|
Przepis został dodany przez: mniam | Przepis czytano już 2820 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|