Nieśpieszne śniadanie - Tosty XXL z buraczanym hummusem, jajkiem i kaparami |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki na 4 porcje:
" Chleb tostowy pszenny XXL (np. Dan Cake) 4 kromki
" czerwone buraki - 2 średnie sztuki
" biała ciecierzyca z puszki 250 g
" czosnek 1 ząbek
" sok z cytryny 1 łyżka
" oliwa z oliwek 2 łyżki
" tymianek suszony 1 łyżeczka
" sól i pieprz do smaku
" kapary marynowane 1 łyżka
" jajka 4 sztuki
|
Opis przygotowania: Buraki umyć, zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na blasze do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok. 30 minut. Wystudzone buraki obrać i pokroić na kawałki. Buraki, ciecierzycę , i przeciśnięty przez praskę czosnek zblendować. Dodać sok z cytryny, oliwę z oliwek, tymianek, sól, pieprz i ponownie zblendować. Tosty XXL zapiec w opiekaczu, posmarować hummusem z buraka, a na wierzch włożyć po sadzonym jajku. Tak przygotowane posypać kaparami.
Smacznego! |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: redakcja |
Przepis czytano już 2735 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |