|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Spaghetti pełnoziarniste z warzywami sezonowymi |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: " 2 szklanki pokrojonej w kostkę dyni hokkaido
" 1 puszka pomidorów bez skórek Valfrutta
" 4 łyżki glassy sojowej Ponti
" 1 op. makaronu pełnoziarnistego
" 5 łyżek oliwy Olitalia
" 4 łodygi selera naciowego
" 2 duże marchewki
" 1 czerwona papryka
" 1 zielona papryka
" 10 średnich pieczarek
" 250 g pomidorów koktajlowych
" 2 duże szalotki
" 3 ząbki czosnku
" 1 łyżka mąki ziemniaczanej
" świeża bazylia
" ser cheddar (w zależności od upodobań)
" sól, pieprz
|
Opis przygotowania: 1. Marchewkę obieramy, kroimy w słupki. Szalotkę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę.
2. Rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę, czosnek i smażymy 1 minutę często mieszając. Dodajemy marchewkę oraz dynię i smażymy cały czas mieszając.
3. Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy na patelnię, to samo robimy z pieczarkami. Dodajemy glassę sojową i dusimy kilka chwil.
4. Dodajemy pomidory w puszce, pokrojone pomidory koktajlowe oraz pokrojony seler naciowy. Całość dusimy kilka minut, w razie potrzeby delikatnie zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Doprawiamy na koniec do smaku.
5. W międzyczasie gotujemy makaron al dente. Odcedzamy, odrobinę wody spod makaronu możemy pozostawić do ewentualnego rozcieńczenia sosu.
6 Gorący sos mieszamy z makaronem, bazylią, startym serem oraz kwiatami selera naciowego. |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr | Przepis czytano już 2062 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|