przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Jabłecznik biszkoptowy

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.50
Składniki:
1.5 szkl cukru ,
3 szkl mąki,
1.5 kost margaryny,
4 łyżki kwaśnej śmietany,
5 jajek,
3 łyżeczki proszku do pieczenia.

Opis przygotowania:
Ubić jajka z cukrem, dodać mąkę, rozpuszczony tłuszcz i resztę składników, dokładnie wymieszać. Połowę ciasta wylać na dużą blaszkę, na to wyłożyć przecier jabłkowy (ok. 800 ml), posypać cynamonem. Na wierzch wylać resztę ciasta, piec w temp. 180°C ok. 40 - 45 min. i po wystudzeniu posypać cukrem pudrem
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 7896 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin