przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Tort migdałowy

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
15 dkg migdałów,
10 dkg czekolady,
10 dkg cukru pudru,
6 żółtek,
4 białka,
skórka cytrynowa,
tłuszcz i bułka tarta do formy.

Opis przygotowania:
Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, zetrzeć. Żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z roztopioną czekoladą, migdałami, startą skórką cytrynową oraz ubitą pianą z białek. Następnie przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy, wyrównać powierzchnię i upiec w średnio nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu wystudzić, przekrajać poziomo na dwie części, przełożyć dowolnym kremem, polać lukrem, udekorować owocami z konfitur.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 6013 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin