przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka ziemniaczana

Poziom: łatwy
Czas: 40 min.
Głosów: 2
Ocena: 4.50
Składniki:
- 2 kg ziemniaków
- sól
- pieprz
- 2 pęczki dymki
- 20 dag chudego boczku
- 2 jabłka
- sok z jednej cytryny
- 100 ml oleju
- 75 ml octu winnego
- 20 dag sera owczego

Opis przygotowania:
Ziemniaki gotować 25 min w osolonej wodzie, odcedzić i obrać. Boczek pokroić, wysmażyć na 1 łyżce oleju. Dodać krążki dymki, pokrojone jabłka, ocet i resztę oleju. Sos przyprawić. Polać przygotowanym sosem, posypać pokruszonym owczym serem.
Przepis został dodany przez:  kucharz
Przepis czytano już 5774 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin