przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kulki z ciasta - bomby

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 3.50
Składniki:
1.5 szkl. mielonych herbatników,
0.5 szkl. cukru pudru,
0.5 szkl. bakalii (rodzynki,
orzechy,
migdały,
skórka pomarańczowa,
wiórki kokosowe,
figi itp.),
2 łyżki kakao,
2 łyżki miodu naturalnego,
0.5 szkl. śmietany,
2 - 3 łyżki rumu.

Opis przygotowania:
Wszystkie składniki wraz z rozdrobnionymi bakaliami dokładnie wymieszać, ugnieść, uformować kule wielkości śliwki renklody i obtoczyć w grubym cukrze, galanterii cukierniczej lub wiórkach kokosowych. Pozostawić do podeschnięcia na kilka godzin. Nieco twardsze kulki można również wykańczać poprzez zanurzenie w polewie czekoladowej. Podawać na malutkich, okrągłych, papierowych serwetkach lub na małych, szklanych talerzykach do czarnej kawy.
Przepis czytano już 6292 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin