przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Babka gotowana

Poziom: średni
Głosów: 9
Ocena: 3.12
Składniki:
- 1 szkl. cukru pudru,
- 1 margaryna,
- 1.5 szkl. mąki ziemniaczanej,
- 1.5 szkl. mąki wrocławskiej,
- 6 całych jaj,
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 kieliszek (10 mg) koniaku,
- aromat migdałowy.

Opis przygotowania:
Margarynę utrzeć z cukrem, ucierając dodawać 1 jajo i 1 łyżkę mąki pszennej, następnie 1 jajo i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej. W ostatniej porcji mąki dodać proszek do pieczenia, oraz aromat i koniak, wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej i wysypanej tartą bułką formy. Gotować 1 h i 20 min. Gotową babkę polać polewą czekoladową, udekorować.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 14670 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin