|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Szpajza czekoladowa |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 5.00 Składniki: 2 łyżeczki kakao,
6 jaj,
12 łyżeczek cukru,
0.25 tabliczki czekolady,
2.5 dkg żelatyny.
|
Opis przygotowania: Podstawę kremu przygotować podobnie jak przy szpajzie cytrynowej. Kakao zaparzyć niewielką ilością wrzacej wody tak, aby uzyskać gęstą masę, po czym dodać ją do utartych żółtek i wymieszać. Dalej postępować podobnie jak przy kremie cytrynowym. Rozporcjowany krem przybrać potartą czekoladą. Do dekoracji można również użyć bitej śmietany. |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis czytano już 10132 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|