przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Domowy likier z czarnych jagód

Poziom: b. łatwy
Czas: ponad 2 godz.
Głosów: 1
Ocena: 3.00
Składniki:
- 100g świeżych jagód
- 10g skórki z pomarańczy
- 10g goździków
- 20g cynamonu

Opis przygotowania:
Jagody, skórki, goździki i cynamon zalać w słoju 1l. spirytusu 90% na 10-14 dni. Następnie płyn odcedzamy przez gęstą gazę i mieszamy z 2l. gęstego syropu z cukru. Likier zalewamy do butelek.
Opis / Uwagi:
Ten trunek sprzyja zdrowiu. Wspomaga trawienie i łagodzi wszelkie zatrucia pokarmowe
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 7252 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin