przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pieczarki czosnkowe

Poziom: łatwy
Czas: 40 min.
Głosów: 4
Ocena: 2.00
Składniki:
16 dużych pieczarek,
1 duża cebula,
4 ząbki czosnku,
1 łyżka masła,
2 łyżki tartej bułki,
2 łyżki posiekanej pietruszki,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Z umytych i oczyszczonych pieczarek odciąć nóżki przy kapeluszu i posiekać. Na patelni roztopić masło i poddusić pokrojoną w drobną kostkę cebulę, posiekane nóżki pieczarek, roztarty z odrobiną soli czosnek i na końcu natkę pietruszki i tartą bułkę. Farsz wymieszać, doprawić solą i pieprzem i wystudzić. Napełnić farszem kapelusze pieczarek i ułożyć je w rozgrzanym do 140ş C piekarniku. Piec ok. 20 min.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 7092 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin