przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Skrzydełka kurczaka teriyaki

Poziom: łatwy
Czas: ponad 2 godz.
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 8 skrzydełek kurczaka
- 1/4 szklanki sosu sojowego
- 2 łyżki sherry
- 2 łyżeczki utartego świeżego imbiru
- 1 ząbek czosnku
- rognieciony
- 1 łyżka miodu

Opis przygotowania:
Końce skrzydełek zawijamy tak, by powstały ze skrzydeł trójkąty. Mieszamy sos sojowy, sherry, imbir, czosnek i miód i polewamy tą marynatą ułożone w płaskim naczyniu skrzydła. Wstawiamy do lodówki, przykryte, na parę godzin lub na noc. Dwa duże kawałki folii aluminiowej lekko smarujemy oliwą, na każdym składamy cztery skrzydła w kwadrat i szczelnie zawijamy. Pieczemy paczki ze skrzydłami na grillu przez 10 minut. Następnie folię odwijamy i kładziemy skrzydła bezpośrednio na lekko natłuszczony ruszt na 3 minuty, aż się zarumienią. Odwracamy skrzydła często smarując marynatą.
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano już 6024 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin