Szaszłyki z kurczaka lub indyka z cukinią i papryką | 
	 | 
		Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 4.50  Składniki: - 2 piersi kurczaka lub ok. 1/2 kg piersi indyka 
- 3 nieduże cebule 
- 2 jak najmniejsze cukinie 
- 1 żółta papryka 
- pieprz 
marynata: 1/4 szkl. sosu sojowego 
- sok i starta skórka z 1 małej cytryny 
- 3 łyżki oleju
 
  | 
	Opis przygotowania: Sos sojowy mieszamy z pozostałymi składnikami marynaty. Mięso płuczemy, osuszamy, kroimy w kawałki, posypujemy świeżo mielonym czarnym pieprzem. Zalewamy marynatą, mieszamy, przykrywamy i wstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. Cebule obieramy i kroimy w talarki. ukinie myjemy i kroimy w grube plastry (1,5-2 cm). Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazda nasiennego, po czym kroimy w kawałki. Mięso i warzywa nadziewamy na przemian na szpikulce. Szaszłyki pieczemy na grillu albo w piekarniku 15-20 min. Podajemy z ryżem. | 
	 | 
	| Sposób przygotowania:  Grillowane | 
	 | 
		| Przepis czytano już 6533 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |