przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Naleśniki zapiekane ze szpinakiem

Poziom: łatwy
Porcji: 16 porcji
Głosów: 5
Ocena: 3.40
Składniki:
- 16 naleśników (patrz przepis: Naleśniki)
- 1 kg szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 5 łyżek śmietany
- 150 g sera feta
- 4 pomidory
- sos beszamel (w proszku)
- masło do formy
- oregano
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Szpinak przebrać, usunąć ogonki i zżółkłe liście, wypłukać. Wrzucić do osolonego wrzątku i mieszając gotować 3-5 minut, odcedzić. Doprawić solą i pieprzem oraz roztartym czosnkiem. Pomidory umyć, sparzyć, obrać, pokroić w kawałki. Podsmażyć na rozgrzanym oleju, doprawić solą i pieprzem. Sos przygotować według przepisu na opakowaniu. Dodać śmietanę i pokrojoną na kawałki fetę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano. Połowę sosu wymieszać ze szpinakiem. Naleśniki napełnić szpinakowym nadzieniem i złożyć. Formę do zapiekania posmarować masłem, ułożyć w niej naleśniki przekładając pomidorami. Polać resztą sosu. Zapiekać 15 minut w rozgrzanym do 180 st. piekarniku.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 12787 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin