|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Naleśniki |
|
Poziom: łatwy Głosów: 13 Ocena: 3.69 Składniki: - 1 szklanka mąki
- 3 jajka
- 2 szklanki mleka lub wody (lub pół na pół), może być też piwo, śmietana, woda mineralna gazowana
- szczypta soli
- 2 łyżki cukru (tylko jeżeli będzie słodki farsz)
- 1 łyżka oleju
|
Opis przygotowania: Jajka posolić, wymieszać z płynem. Cały czas mieszając dodawać stopniowo mąkę. Gdy ciasto będzie miało konsystencję kwaśnej śmietany odstawić je na 30 minut. Patelnię rozgrzać mocno, posmarować cieniutko olejem. Wlać łyżką wazową ciasto i tak obracać patelnią, aby rozlało się one na całej jej powierzchni. Odwrócić na drugą stronę. Natłuszczać lekko patelnię, ale nie często. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 11867 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|