Sorbet truskawkowy na winie |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1/3 szklanki cukru
50 dag truskawek
1 białko
5 łyżek likieru truskawkowego
80 ml wytrawnego wina białego
2 łyżki soku z cytryny
12 kulek lodów waniliowych
|
Opis przygotowania: Cukier zagotować i rozpuścić w 150 ml wody. Ostudzić. Połowę truskawek zmiksować, połączyć z winem, likierem, syropem z cukru, sokiem z cytryny i pianą z białka. Wstawić do zamrażalnika na 6 godzin. W tym czasie mieszać co 20 minut. Przed podaniem deseru umyć pozostałe truskawki, pokroić je na połówki. Z masy sorbetowej uformować 18 kulek w pucharkach razem z lodami. Ozdobić truskawkami. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis czytano już 4591 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |