przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Drink arbuzowy

Poziom: b. łatwy
Czas: 5 min.
Porcji: 1 porcja
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
- 30 dag oczyszczonego miąższu arbuza
- 3 łyżki rumu
- 5 łyżek cukru
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1 szklanka białego wytrawnego wina
- 1 szklanka półsłodkiego wina musującego

Opis przygotowania:
Cukier zalej 5 łyżkami wody i gotuj 5 minut. Powstały syrop ostudź. Arbuza zmiksuj z sokiem z cytryny i wymieszaj z syropem. Wstaw na półtorej godziny do lodówki. Następnie dodaj białe wino oraz rum, a na końcu dopełnij mocno schłodzonym winem musującym. Napój rozlej do pucharków i od razu podawaj
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 7318 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin