|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Królik ze śliwkami |
|
Poziom: średni Czas: 20 min. Głosów: 2 Ocena: 3.50 Składniki: Comber i udka z 1 królika,
10 dkg wędzonego boczku,
1 łyżka tłuszczu,
1 łyżeczka mąki,
15 dkg śliwek suszonych,
2 cebule,
0.5 szkl. wytrawnego czerwonego wina (kto lubi),
sól do smaku.
|
Opis przygotowania: Comber i udka pokroić na kawałki, posolić, oprószyć mąką. W szybkowarze rozgrzać tłuszcz, usmażyć na nim pokrojony w słupki boczek, wyjąć skwarki. Do szybkowaru włożyć mięso, obrumienić wrzucić oczyszczoną i pokrojoną cebulę i też podsmażyć. Wlać 0.5 szkl. wody, włożyć skwarki i namoczone uprzednio śliwki wraz z wodą, w której się moczyły. Zamknąć, szybkowar i ogrzewać 20 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Kto lubi, może wlać do sosu podaną ilość czerwonego wina. Podawać z ryżem na sypko. |
|
Sposób przygotowania: Szybkowar | |
Przepis czytano już 17355 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|