przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ryż zapiekany z pieczarkami i jajkami

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1 szkl. ryżu ugotowanego na sypko
20 dag pieczarek
1 łyżka masła
4 jajka
3/4 szkl. zsiadłego mleka
2 łyżki startego żółtego sera
2 ząbki czosnku
tarta bułka
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
sól, pieprz

Opis przygotowania:
Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu , doprawić solą i pieprzem oraz posiekanym czosnkiem. Połączyć z ryżem, dodać 1/2 łyżki naci, wymieszać, włożyć do żaroodpornego półmiska wysmarowanego tłuszczem i wysypanego bułką tartą. wybić jajka, wymieszać z mlekiem, dodać sól, pieprz, polać ryż, posypać serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 20 min. Posypać pozostałą nacią.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 14276 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin