przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Barszcz czerwony

Poziom: średni
Głosów: 10
Ocena: 3.70
Składniki:
0,5 l kwasu buraczanego,
1 pęczek włoszczyzny bez kapusty,
ziele angielskie,
pieprz czarny,
listek laurowy,
10 dkg suszonych prawdziwków,
5 buraków czerwonych,
ocet winny,
cukier,
sól.

Opis przygotowania:
Grzyby namoczyć, ugotować, odcedzić. Przygotować wywar z buraków, włoszczyzny i przypraw, przecedzić przez gęste sitko, połączyć z wywarem z grzybów, dodać kwas buraczany w proporcji 0.5 l kwasu na 1.5 l wywaru z grzybów i włoszczyzny, podgrzać na małym ogniu nie dopuszczając do wrzenia. Gorący barszcz przyprawić pieprzem, solą, cukrem i octem winnym. Surowe buraki obrać, utrzeć na grubej tarce, przełożyć do barszczu, pozostawić na 15 min. po czym przecedzić. Barszcz podawać bardzo gorący z uszkami z grzybami.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 18418 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin