przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Rosół z kury

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 4.00
Składniki:
2 l wody,
1 kg kury,
35 dkg włoszczyzny z kapustą włoską,
6 dkg cebuli,
natka pietruszki,
sól, pieprz,
ziele angielskie do smaku.

Opis przygotowania:
Oczyszczoną kurę umyć, zalać zimną wodą, posolić i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę oraz zrumienioną cebulę i przyprawy. Miękką kurę wyjąć, rosół przecedzić, doprawić do smaku. Podawać z makaronem, ryżem lub jako drugie danie z odpowiednio dobranymi sosami i warzywami. Rosół przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 5854 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin