|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Rosół z kury |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 2Ocena: 4.00
2 l wody,
 1 kg kury,
 35 dkg włoszczyzny z kapustą włoską,
 6 dkg cebuli,
 natka pietruszki,
 sól, pieprz,
 ziele angielskie do smaku.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Oczyszczoną kurę umyć, zalać zimną wodą, posolić i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę oraz zrumienioną cebulę i przyprawy. Miękką kurę wyjąć, rosół przecedzić, doprawić do smaku. Podawać z makaronem, ryżem lub jako drugie danie z odpowiednio dobranymi sosami i warzywami. Rosół przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 6376 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 Wasze komentarze 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |