|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Zalewajka |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 2Ocena: 4.00
Dwa litry wody,
 0,5 kg ziemniaków,
 5 dkg słoniny,
 cebula,
 3 ząbki czosnku,
 pól litra żuru,
 majeranek pieprz sól,
 składniki do kiszenia żuru:
 10 dkg mąki żytniej,
 pół litra wody letniej,
 mąkę wymieszać z wodą wlać do kamiennego garnka,
 dodać dużo czosnku,
 niech postoi trzy dni.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Ziemniaki i czosnek drobno pokroić ugotować, dodać żur do smaku przyprawy, okrasić stopioną słoniną przesmażoną z cebulką, posypać majerankiem, doprawić do smaku.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 6681 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 Wasze komentarze 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |