przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zalewajka

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 4.00
Składniki:
Dwa litry wody,
0,5 kg ziemniaków,
5 dkg słoniny,
cebula,
3 ząbki czosnku,
pól litra żuru,
majeranek pieprz sól,
składniki do kiszenia żuru:
10 dkg mąki żytniej,
pół litra wody letniej,
mąkę wymieszać z wodą wlać do kamiennego garnka,
dodać dużo czosnku,
niech postoi trzy dni.

Opis przygotowania:
Ziemniaki i czosnek drobno pokroić ugotować, dodać żur do smaku przyprawy, okrasić stopioną słoniną przesmażoną z cebulką, posypać majerankiem, doprawić do smaku.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 5970 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin