przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zapiekanka z cukini

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1.2 kg cukini,
2 ząbki czosnku,
20 dkg bryndzy,
4 jaja,
500 ml śmietany 18%,
pęczek bazylii,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Cukinię pokroić w cienkie talarki, gotować przez 5 min. (musi być twardawa), odstawić, aż wypuści całą wodę. Rozmiażdżyć czosnek, bazylię, sól i pieprz. W żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwami cukinię i pokruszoną bryndzę. Ubić jajka ze śmietaną, dodać mieszankę z bazylii i czosnku, powstałym sosem polać cukinię i wstawić do piekarnika nagrzanego do 210°C na 15 min. Zmniejszyć do 180°C i zapiekać ok. 30 min. Wyjąć i podawać jako danie główne - dobrze zarumienioną.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 9467 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin